Σάββατο 21 Μαΐου 2022 -

Σκωτία: Το 65% των Βρετανών δεν θέλει δεύτερο δημοψήφισμα


Για δημοψήφισμα που θα διχάσει έκανε λόγο νωρίτερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τη Σκωτία να προχωρά στην πραγματοποίηση και δεύτερου δημοψηφίσματος για την παρουσία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη συμμετοχή των πολιτών της στο περίφημο Brexit. Ωστόσο, μεγάλη δημοσκόπηση του δικτύου Sky, αναδεικνύει ότι το 65% των Βρετανών, πάνω από τα δύο τρίτα δηλαδή, δεν επιθυμεί και δεύτερη δημοσκόπηση.
 
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, έκανε λόγο για δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία, μεταξύ του φθινοπώρου του 2018 και της άνοιξης του 2019. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Sky, το 65% των Βρετανών δεν επιθυμούν νέο δημοψήφισμα, ενώ μόλις το 30% δηλώνει την προθυμία του να συμμετάσχει στην ίδια διαδικασία. Το 5% δήλωσε πως δεν έχει άποψη.
 
Αρνητικά είναι τα ποσοστά και ανάμεσα στους Σκωτσέζους, αλλά με σαφώς μικρότερη διαφορά. Το 53% των Σκωτσέζων αντιτίθεται στην οργάνωση νέου δημοψηφίσματος, ενώ το 46% είναι υπέρ, καθώς οραματίζεται την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από την Αγγλία.