Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σκόπια: Ρατσιστικά και ανθελληνικά σχόλια στα social media με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές



Μεγάλη έκταση έχουν λάβει τα ανθελληνικά και ρατσιστικά σχόλια κατά της Ελλάδας στα social media από Σκοπιανούς με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές.

Τα ΜΜΕ στα Σκόπια αναφέρουν πως η Εισαγγελία των Σκοπίων διέταξε έρευνα για ανθελληνικά και ρατσιστικά σχόλια στα social media κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων, με αφορμή την τραγωδία στην Αττική.

Όπως αναφέρει το PlusInfo.mk :

«Ο Εισαγγελέας θα ερευνήσει εάν τα ρατσιστικά και απαξιωτικά σχόλια και άρθρα κατά των Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα, εμπίπτουν σε ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Επίσης, θα εντοπισθούν εκείνοι που δημοσιεύουν τέτοια άρθρα και σχόλια που ωθούν τη διάδοση της ρητορικής μίσους».

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ανεβάζει μηνύματα αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, με νέα ανάρτησή στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Με γράφημα που εικονίζει τις σημαίες Ελλάδος και Σκοπίων και την φράση : “Suport and Solidarity in Greece” (Υποστήριξη και Αλληλεγγύη στην Ελλάδα) ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρει στην ανάρτησή του : “Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στους φίλους και τους γείτονές μας στην Ελλάδα”