Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022 -

Σκόπια: Οι Πακιστανοί να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα που είναι χώρα ασφαλήςΤα επικριτικά σχόλια για την Ελλάδα με αφορμή το προσφυγικό συνεχίζουν τα Σκόπια που κατηγορούν την Αθήνα ότι δεν συνεργάζεται μαζί τους.

Σε συνεντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ποπόφσκι αναφέρεται στον συρμάτινο φράχτη που υψώνει η χώρα του στα σύνορα με την Ελλάδα και επιτίθεται στην Αθήνα.

Ο Ποπόφσκι επαναλαμβάνει ότι κανένας οικονομικός μετανάστης δεν πρόκειται να περάσει τα σύνορα για να μετακινηθεί βορειότερα, αλλά «πλήρης έλεγχος των συνόρων δεν μπορεί να διασφαλιστεί όσο καιρό δεν υπάρχει πλήρης συνεργασία με την άλλη πλευρά», εννοώντας την ελληνική.

Επίσης, στο ερώτημα γιατί τα Σκόπια δεν επιτρέπουν σε Πακιστανούς a priori να κάνουν αίτηση για άσυλο στη χώρα, εμποδίζοντάς τους να εισέλθουν, απαντά: « Γιατί δεν το κάνει στην Ελλάδα; Όποιος θέλει να διαφύγει από τον πόλεμο, μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα που είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και είναι χώρα ασφαλής».