Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σειρά συναντήσεων Ελλήνων ομογενών στις Βρυξέλλες



Σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Βρυξελλών, ευρωβουλευτές και διπλωμάτες είχαν από τη Τετάρτη ως την Παρασκευή ο Ύπατος Πρόεδρος και ο Ύπατος Γραμματέας της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA, Άντριoυ Ζαχαριάδης και Καρλ Χόλιστερ.

Οι Έλληνες ομογενείς, που ανήκουν στην παλαιότερη και πιο ιστορική οργάνωση ομογενών στις ΗΠΑ ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο και των συναντήσεων του απερχόμενου Πρόεδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε Αθήνα και Βερολίνο. Στόχος της επίσκεψής τους ήταν η ανταλλαγή απόψεων με κορυφαία στελέχη των θεσμών για τη σημασία και ρόλο των Ευρώ-Ατλαντικών σχέσεων και τον ρόλο της ελληνικής ομογένειας σε αυτές. 

Οι επικεφαλής της AHEPA συναντήθηκαν με τον Κύπριο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη, τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Επικεφαλής Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Στρατιωτικό Εκπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, Αντιστράτηγο Νικόλαο Ζαχαριάδη, αλλά και Ευρωβουλευτές. Τέλος συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Λουξεμβούργου και Κάτω Χωρών Αθηναγόρα.

Παράλληλα υπήρχαν επαφές με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην ΕΕ, Πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, όσο και με τον ομόλογό του από την Ελλάδα, Πρέσβη Ανδρέα Παπασταύρου.