Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σε ναούς υποδέχθηκαν το 2023 οι Ρουμάνοι..



Με Δοξολογία και την ανάγνωση της ακολουθίας του “Ακαθίστου Ύμνου προς τον Σωτήρα Χριστό”, σύμφωνα με Τυπική Διάταξη που έχει εισάγει από το 2011 για την αρχή του έτους το Πατριαρχείο Ρουμανίας, υποδέχθηκαν το 2023 στο Βουκουρέστι.

Των ιερών ακολουθιών που τελέστηκαν στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό προέστη ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ. Στο τέλος της ακολουθίας ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Προκαθήμενος την εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στο μήνυμά του ευχαριστεί κληρικούς και λαϊκούς για την πολύτιμη βοήθεια τους την χρονιά που πέρασε και παρακαλεί τον Θεό να δώσει ευλογία για το νέο έτος που εισήλθαμε.

Στο μήνυμα, ο Πατριάρχης Ρουμανίας διευκρινίζει ότι «αν δεν ευχαριστούμε τον Θεό και τους ανθρώπους, διακόπτουμε ή αποδυναμώνουμε την επικοινωνία μας με τον Θεό και με τους συνανθρώπους μας, φτωχαίνουμε πνευματικά, κλείνουμε τον εαυτό μας σε εγωιστική και κτητική επάρκεια, χάνοντας τη χαρά και τη γαλήνη του καλού, ευγνώμων και γενναιόδωρου».

«Γι’ αυτό η Θεία Λειτουργία, αυτό το ιερό έργο ευγνωμοσύνης, είναι το πιο αναγκαίο έργο και η πιο αξιοπρεπής στάση μας ενώπιον του Θεού, ως απάντηση σε όλες τις ευεργεσίες που λαμβάνουμε από Αυτόν», πρόσθεσε.

Οι πιστοί που συμμετείχαν στην ακολουθία έλαβαν ως ευλογία στο τέλος μία εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου, άρτο και το ημερολόγιο για το έτος 2023. Η ακολουθία του “Ακαθίστου Ύμνου προς τον Σωτήρα Χριστό” αναγνώσθηκε και σε άλλους ναούς της Ρουμανικής επικράτειας με πολίτες της χώρας να υποδέχονται το νέο κοσμικό έτος μέσα στους ναούς.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro