Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΑΝΙΗΛ



Χριστός Ανέστη! Το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως και τα μηνύματα Προκαθημένων

“Οι Χριστιανοί είναι οι «έχοντες ελπίδα», οι προσδοκώντες την ερχομένην Βασιλείαν του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ως την τελικήν πραγματικότητα, ως πληρότητα ζωής και γνώσεως, ως χαράν πεπληρωμένην, όχι μόνον διά τας επερχομένας γενεάς, αλλά διά σύμπαν το ανθρώπινον γένος απ’ αρχής και άχρι της συντελείας του αιώνος”.



12 ιερείς χειροθέτησε πνευματικούς εξομολόγους ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ

Δώδεκα ιερείς χειροθέτησε πνευματικούς εξομολόγους ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται εντός του Πατριαρχικού Οίκου.



Σε ναούς υποδέχθηκαν το 2023 οι Ρουμάνοι..

Με Δοξολογία και την ανάγνωση της ακολουθίας του “Ακαθίστου Ύμνου προς τον Σωτήρα Χριστό”, σύμφωνα με Τυπική Διάταξη που έχει εισάγει από το 2011 για την αρχή του έτους το Πατριαρχείο Ρουμανίας, υποδέχθηκαν το 2023 στο Βουκουρέστι.<



Τα μηνύματα ειρήνης και αλληλεγγύης από τους Προκαθημένους της Ορθοδοξίας

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και την ανθρωπότητα να είναι αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας αυτά τα Χριστούγεννα στέλνουν μηνύματα ειρήνης, αλληλεγγύης και αγάπης.



ΖΩΝΤΑΝΑ: Διαδικτυακή Σύναξη με τον Γέροντα Εφραίμ

Μετά την μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, για πρώτη φορά ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός μιλάει αυτή την ώρα σε διαδικτυακή Σύναξη την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ στην ψηφιακή πλατφόρμα www.pemptousia.tv, ενώ, μετά το πέρας, θα μπορείτε να τη δείτε στο on demand περιεχόμενο στην κατηγορία “Ψηφιακό αρχονταρίκι από τον Άθω



Ο Γέροντας Εφραίμ συνομίλησε με Ρουμάνους πιστούς

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η «2η e-Σύναξη από τον Άθωνα με τον Γέροντα Εφραίμ και Ρουμάνους πιστούς.

Ο Γέροντας ανέπτυξε το θέμα: «Ἡ άγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει».