Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

12 ιερείς χειροθέτησε πνευματικούς εξομολόγους ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ



Δώδεκα ιερείς χειροθέτησε πνευματικούς εξομολόγους ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται εντός του Πατριαρχικού Οίκου.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας μίλησε για το ρόλο τους: «Ο πνευματικός πατέρας δείχνει με το έργο του την αγάπη του Επουράνιου Πατέρα, που χαίρεται όταν ο αμαρτωλός επιστρέφει στον Θεό, όπως λέει ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός και φαίνεται και από το παράδειγμα του Ασώτου».

Υπογράμμισε δε ότι το έργο τους έχει μεγάλη σημασία για την πνευματική ζωή της Εκκλησίας τονίζοντας ότι «Το έργο του Κληρικού στην Εκκλησία είναι έργο πνευματικής ανάπτυξης».

«Ο ιερέας είναι αυτός που βοηθά τον βαπτισμένο Χριστιανό να αναπτυχθεί πνευματικά, να ανανεώσει τη ζωή του και επίσης να αναζητήσει την αγιότητα, χωρίς την οποία κανείς δεν θα δει τον Θεό. Αυτό το έργο στη ζωή της Εκκλησίας είναι έργο άφεσης αμαρτιών, αλλά και προτροπής για αύξηση των αρετών», είπε μεταξύ άλλων δίδοντας σημαντικές συμβουλές στους 12  ιερείς που χειροθετήθηκαν πνευματικοί εξομολόγοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ