Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σάλος στις ΗΠΑ για τον διαιτητή που υποχρέωσε παλαιστή να κόψει τα ράστα μαλλιά του



Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από την απόφαση διαιτητή να υποχρεώσει έναν νεαρό αφροαμερικανό παλαιστή να κόψει τα ράστα μαλλιά του προκειμένου να επιτρέψει την έναρξη του αγώνα ή διαφορετικά θα τον ακύρωνε.

Στο βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες φαίνεται η στιγμή που ο Άντριου Τζόνσον δέχεται το υποχρεωτικό κούρεμα πριν τον αγώνα του την περασμένη Τετάρτη (σ.σ. ο Τζόνσονς τελικά κέρδισε τον αγώνα).

 

Ο Άλαν Μαλόνεϊ, όπως είναι το όνομα του διαιτητή δεν αρκέστηκε στο κάλυμα που φορούσε ο Τζόνσον και επέμενε για το κούρεμα.Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Μαλόνεϊ μέχρι νεωτέρας δεν θα διαιτητεύσει σε άλλο αγώνα.


Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Νιού Τζέρσεϊ ξεκίνησε, επίσης, έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη πριν τον επίμαχο αγώνα.

Το βίντεο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου με τους περισσότερους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του διαιτητή ως «βάρβαρη», «ρατσιστική» και «ντροπιαστική»

 

Η εφημερίδα Courier Post αποκάλυψε ότι το 2016 ο Μαλόνεϊ το 2016 είχε απευθυνθεί με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά μαύρου διαιτητή.

Μια γυναίκα που σήκωσε το τηλέφωνο στο σπίτι του Μαλόνεϊ όταν δημοσιογράφοι επιχείρησαν να πάρουν την άποψή του είπε ότι όλα είναι υπερβολικά και ότι ο διαιτητής απλά ακολουθούσε τους κανόνες.