Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 -

Σάλος στην κυβέρνηση της Μέι μετά τις μυστικές επαφές της υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης στο ΙσραήλΣάλος στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι μετά την αποκάλυψη ότι η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Πρίτι Πατέλ είχε κατά τη διάρκεια διακοπών στο Ισραήλ συναντήσεις με δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχος της κυβέρνησης, ακόμα και με τον Πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου, χωρίς να έχει ενημερώσει, ως όφειλε, το Foreign Office.

Με δήλωσή της η Πατέλ προσπάθησε να τα ...μπαλώσει ενώ αποκαλύπτεται παράλληλα ότι,μετά από τις μυστικές επαφές της είχε ρώτησε αξιωματούχους στο υπουργείο της κατά πόσο βρετανικά χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν στον ισραηλινό στρατό ως βοήθεια για ανθρωπιστικές δράσεις.

 


   
Τα διεθνή ΜΜΕ οργιάζουν για το ρόλο της υπουργού ενώ το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν, οι Εργατικοί, ζητούν την διενέργεια έρευνας έτσι ώστε να χυθεί άπλετο «φως» στην υπόθεση. 

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης δεν είχε ζητήσει καν την άδεια από τη Μέι για να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι ενώ υπάρχουν και κάποια δημοσιεύματα που πάνε ένα βήμα μπροστά την υπόθεση: ότι δηλαδή η Πατέλ είχε στόχο να συσφίξει τις σχέσεις της με Ισραηλινούς αξιωματούχους γιατί έχει βλέψεις στη Ντάουνινγκ Στριτ. 

Άραγε, η «σιδηρά κυρία» της Βρετανίας θα χάσει άλλον έναν υπουργό στην κυβέρνησή της; 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Άμυνας,Μαικλ Φάλον παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε στα ΜΜΕ ότι το 2002 χάιδευε το πόδι μιας δημοσιογράφου σε δείπνο του Συντηρητικού Κόμματος.