Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Σάλος με ντοκιμαντέρ του BBC: Ο Πάπας είχε ερωμένη!



Τριγμούς στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία προκαλεί ένα ντοκιμαντέρ του BBC το οποίο θα προβληθεί σήμερα και αναφέρεται στις σχέσεις του Πάπα Ιωάννη Παύλου με μια γυναίκα η οποία μάλιστα ήταν παντρεμένη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα προβάλει το ντοκιμαντέρ μέσω της αλληλογραφίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου ο οποίος απεβίωσε το 2005 με την Πολωνή ακαδημαϊκό Άννα Τερέζα Τιμιενιέτσκα η οποία έφυγε από τη ζωή το 2014 φαίνεται ότι μεταξύ τους υπήρχε σχέση, όπως αναφέρει το newsit.

Η ακαδημαϊκός Άννα Τερέζα Τιμιενιέτσκα είχε αναλάβει το 1970 την μετάφραση στα αγγλικά του βιβλίου του Κάρολ Βοϊτίλα (μετέπειτα Πάπα Ιωάννη Παύλου) όταν ακόμη εκείνος ήταν καρδινάλιος.

Η ίδια η Τιμιενιέτσκα αρνείται ότι υπήρχε μεταξύ τους κάποια ερωτική έλξη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα μπορούσε να ερωτευτεί έναν μεσήλικα κληρικό, ωστόσο φαίνεται ότι φίλοι υποστήριξαν πως ένιωθε ερωτική έλξη απέναντί του, αν και μάλλον ο ίδιος δεν το γνώριζε.

Η αλληλογραφία τους πάντως χαρακτηρίζεται "φλογερή" και αναμένεται να σκανδαλίσει, ενώ στο ντοκιμαντέρ θα υπάρξουν και αναφορές στη φερόμενη σχέση του και με άλλη Πολωνή τη Γουάντα Πολτάβσκα.