Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν τον αρχηγό της Ahrar al Sham στην Χομς - Πολύ σκληρές εικόνες και βίντεο από την εξόντωση τρομοκρατών


Ο επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης Αhrar al sham, Abu Rateb, σκοτώθηκε σε ενέδρα ρωσικών ειδικών δυνάμεων στη Χομς ενώ ήταν στο αυτοκίνητο του με κατεύθυνση προς τη Farhaniyah.
 
Στη Χομς το ρωσικό πυροβολικό σφυροκοπά ανελέητα τους ισλαμιστές της al-Nusra ενώ μαχητικά πραγματοποιούν συνεχώς αεροπορικές επιδρομές με αποτέλεσμα οι αμυντικές τους γραμμές τους περιμετρικά της πόλης (η οποία έχει ανακαταληφθεί από τα κυβερνητικά στρατεύματα) να διαλυθούν.
 
Υπάρχουν πολλοί νεκροί ισλαμιστές στα χωριά Tir Ma'ala και Ein Hossein al-Janoubi.
 
Εν τω μεταξύ η Χεζμπολάχ ανατίναξε τούνελ γεμάτο ισλαμιστές στο Χαλέπι όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.
 
Ο συριακός Στρατός επιβεβαίωσε την αλλαγή της στρατηγικής του κατόπιν ανάληψης των σχεδιασμών των επιχειρήσεων από τους Ρώσους. Πλέον οι επιθέσεις του χαρακτηρίζονται προετοιμασία από τεράστια ισχύ πυρός επίγεια και εναέρια, υποστήριξη.
 
Τις τέσσερις τελευταίες ημέρες στη Χάμα ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του έχουν καταλάβει 11 χωριά που ήταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της Jabhat Al-Nusra, του FSA και της Harakat Ahrar Al-Sham.
 
Το επίτευγμα αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ξανά ο δρόμος Χάμα-Salamiyah ο οποίος συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της κεντρικής Συρίας.
 
H επίθεση στην νοτιανατολική Χάμα αιφνιδίασε τους ισλαμιστές αλλά σύμφωνα με πηγές του συριακού Στρατού είχε σχεδιαστεί εδώ και μήνες από τους ρώσους στρατηγούς "όχι ως επίθεση στην νοτιοανατολική Χάμα αλλά ως συνέχεια της επίθεσης στη βόρεια Χομς και την εκκαθάριση των πεδιάδων Al-Rastan από τους ισλαμιστές.
 
Αυτή η στρατιωτική τακτική χρησιμοποιεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων.
 
Στη Dara’a ο συριακός Στρατός συνεχίζει την επίθεση του κατά μήκος του δρόμου Sheikh Miskeen-Nawa χτυπώντας τους ισλαμιστές της al-Nusra και του FSA στο στρατηγικό λόφο Tal Hamad τον οποίο και κατέλαβε ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Nawa.
 
Αν η τελευταία ανακαταληφθεί συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα "βλέπουν" το ανατολικό σύνορο της Al-Quneitra.
 
Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται μέσα στη Sheikh Miskeen την οποία ελέγχει ο συριακός Στρατός κατά 75% ενώ οι ισλαμιστές έχουν περιοριστεί στη νότια πλευρά.
 
Στη πόλη Darayya, ο συριακός Στρατός ανακαταλαμβάνει πολλά οικοδομικά τετράγωνα κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος Al-Ridha μετά από σφορές μάχες με τους ισλαμιστές της Ajnad Al-Sham.
 
Ο συριακός Στρατός κατάφερε να τους κόψει την οδό ανεφοδιασμού από την κοντινή πόλη Al-Mo’adhimiyah.
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink