Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρωσία: Στους 24 οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας - Αγωνία για το βρέφος



Στους 24 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών μετά την κατάρρευση μιας πολυκατοικίας στη ρωσική πόλη Μαγκνιτογκόρσκ, στην περιφέρεια του Τσελιαμπίνσκ, στα ρωσικά Ουράλια γνωστοποίησε το γραφείο τύπου του υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών της Ρωσίας στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Οι σοροί 24 θυμάτων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια» επισήμανε το γραφείο τύπου. Την ίδια ώρα, ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού γραφείου του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών είπε σε δημοσιογράφους ότι οι σοροί 19 θυμάτων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ η τύχη 20 ανθρώπων παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έκρηξη, που οφείλεται σε διαρροή αερίου, σημειώθηκε τη Δευτέρα σε ένα από τα διαμερίσματα στο 10όροφο κτίριο στο Μαγκνιτογκόρσκ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς 35 διαμερίσματα και να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε άλλα 10 διαμερίσματα.

Παρ’ όλα αυτά συνέβη κάτι, που μάλλον θα χαρακτήριζε κανείς πρωτοχρονιάτικο θαύμα, αφού μετά από έντονες προσπάθειες ομάδα έκτακτης ανάγκης κατάφερε να ανασύρει τον Ivan Fokin, ένα μωρό μόλις 11 μηνών που είχε περάσει τουλάχιστον 36 ώρες κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου.

 

Αγωνία για το βρέφος που ανασύρθηκε ζωντανό

Οι διασώστες ανέσυραν χθες, Τρίτη, από τα συντρίμμια ένα ζωντανό μωρό. Τηλεοπτικές εικόνες το έδειξαν σε μια νοσοκομειακή κλίνη με τη μητέρα του να βρίσκεται δίπλα του.

Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στη Μόσχα είπαν πως βρίσκεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση και πως υποφέρει από κρυοπαγήματα, καθώς και από ένα τραύμα στο κρανίο και κατάγματα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας κήρυξε τη σημερινή ημέρα πένθους.

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, οργανισμός που αναλαμβάνει τις κύριες αστυνομικές έρευνες στη χώρα, ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος εκρηκτικών ή συστατικών τους στα συντρίμμια που έχουν ήδη εξετασθεί, ενώ μερικά τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η έκρηξη οφειλόταν σε επίθεση.

Οι φήμες αυτές εντάθηκαν έπειτα από μια άλλη έκρηξη, χθες το βράδυ, σε μικρό λεωφορείο, επίσης στο Μαγκνιτογκόρσκ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι αρχές δεν έκαναν καμιά σύνδεση μεταξύ των δύο επεισοδίων.