Τρίτη 09 Αυγούστου 2022 -

Ρέντσι για την επίθεση στο Μπανγκλαντές: «Οι αξίες μας είναι πιο ισχυρές από τους τρομοκράτες»«Πρέπει να αποδείξουμε ότι οι αξίες μας είναι πιο ισχυρές από τους τρομοκράτες» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σε σύντομο τηλεοπτικό μήνυμά του, στο οποίο αναφέρθηκε στην επίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών στο Μπανγκλαντές.

Ο Ρέντσι δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να πληροφορηθούν πρώτα οι οικογένειες των Ιταλών πολιτών που έχασαν την ζωή τους.

«Ενώπιον της πολλοστής τραγωδίας που προκάλεσε ο ισλαμικός εξτρεμισμός η Ιταλία στέλνει ένα μήνυμα πόνου και συμπάσχει με τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά θέλει να στείλει και ένα μήνυμα μεγάλης δύναμης και αποφασιστικότητας» πρόσθεσε ο Ρέντσι.

«Η χώρα μας δεν οπισθοχωρεί ενώπιον όσων θέλουν να τσακίσουν την καθημερινή ζωή μας» τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. «Πρέπει να απαντήσουμε υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας, οι οποίες είναι ισχυρότερες από τις φοβικές εμμονές των τρομοκρατών» ολοκλήρωσε ο Ματτέο Ρέντσι.