Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ρέγκλινγκ: Με τις καλύτερες επιδόσεις η κυπριακή οικονομία



O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως η Κύπρος είναι τώρα μια από τις οικονομίες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, σημειώνοντας παράλληλα ωστόσο ότι όπως η κάθε οικονομία έχει ακόμη τις προκλήσεις της.

Ο κ. Ρέγκλινγκ είχε συνάντηση που είχε με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, στη Λευκωσία.

Ο Χάρης Γεωργιάδης από την πλευρά του μίλησε για το ικανοποιητικό επίπεδο ρυθμών ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας και δημιουργίας οικονομικής δραστηριότητας, σημειώνοντας ότι «το στοίχημα για το επόμενο διάστημα είναι να εδραιώσουμε αυτή την αναπτυξιακή προοπτική για να πάμε ακόμη πιο μπροστά», ενώ αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι το δημόσιο χρέος, πριν από το τέλος του έτους, θα είναι κάτω από το συμβολικό όριο του 100%. 

«Κάθε χρόνο όταν έρχομαι στη Λευκωσία η κατάσταση είναι καλύτερη από τον προηγούμενο χρόνο. Και είναι πάντα πολύ καλύτερη, έχουν υπάρξει θετικές εκπλήξεις», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ στις δηλώσεις του.

Είναι εμφανές, σημείωσε, «ότι η ανάπτυξη είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ ό,τι ανέμενε ο οποιοσδήποτε, το δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι πολύ αξιόπιστο και η ανεργία υποχωρεί γρήγορα».

Αυτό είναι σύμφωνα με τον ίδιο κάτι πολύ θετικό. «Νομίζω ότι επιβεβαιώνει ότι η προσέγγιση που ακολουθήθηκε το 2013 στην αρχή της κρίσης ήταν η ορθή. Δεν ήταν εύκολο. Δεν ήταν εύκολο για τους πολίτες της Κύπρου, αλλά απέφερε καρπούς», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις προβλέψεις για την κυπριακή οικονομία είπε ότι «πραγματικά φαίνονται πολύ θετικές».