Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρατσιστική επίθεση σε ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ -Τραυμάτισαν υπαλλήλους



Δυο περιστατικά με κοινό παρονομαστή: το μίσος και το ρατσισμό. Θύμα κάποιων ανεγκέφαλων το ελληνικό εστιατόριο All Greek Street Food UK στο Μπέρμιγχαμ.

Το ελληνικό εστιατόριο All Greek Street Food UK στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας έχει κερδίσει τους κατοίκους της πόλης με την ποιότητα του φαγητού του και τις τιμές του. Φαίνεται όμως ότι σε ορισμένους, αυτό δεν αρέσει.

Τη διπλή ρατσιστική επίθεση έκαναν γνωστή, με ανάρτησή τους στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook, οι άνθρωποι που το δημιούργησαν, οι άνθρωποι που το δουλεύουν μέρα νύχτα για να βγάλουν τα προς το ζην. Οι άνθρωποι που είδαν κάποιους να μη σέβονται τους κόπους και την αγωνία τους.

Πρώτα, ήταν κάποιος περαστικός που εσκεμμένα άρχισε να κλωτσάει το τζάμι στην είσοδο του μαγαζιού, σπάζοντάς το. Δυο μέρες μετά και ενώ το εστιατόριο ήταν ανοιχτό, ένας άλλος ανεγκέφαλος άνδρας, αποφάσισε να κάνει την ανάγκη του στην πόρτα του All Greek Street Food UK και ενώ το εστιατόριο ήταν γεμάτο κόσμο.

Όταν οι άνθρωποι του μαγαζιού του ζήτησαν να φύγει, εκείνος αντί να τους αντιμετωπίσει, έσπευσε να πάει για… ενισχύσεις. Επέστρεψε με έναν άλλο άνδρα και μια γυναίκα. Οι τρεις τους επιτέθηκαν, σωματικά και λεκτικά κατά των ανθρώπων του μαγαζιού. Και δεν σταμάτησαν μόνο στον ρατσιστικό οχετό. Τραυμάτισαν δυο από τους ανθρώπους του μαγαζιού. Ο ένας μάλιστα υπέστη εξάρθρωση ώμου.

Αλλά όπως τονίζεται στο post του All Greek Street Food UK, δεν θα τους περάσει. «Παρά το άγχος, η ομάδα ανέκτησε την αισιοδοξία της, ψήνοντας και σερβίροντας σουβλάκι στον κόσμο. Όλοι εμείς στο All Greek Street Food UK είμαστε ενάντια στη βία και τον ρατσισμό, στηρίζουμε τη διαφορετικότητα, την ειρήνη και πάντα τη θετική αύρα. Μείνετε ασφαλείς, διασκεδάστε και ελάτε να γεμίσουμε τις πεινασμένα στομάχια σας με λίγο σουβλάκι» ήταν το μήνυμα του εστιατορίου.

 

Τα μηνύματα συμπαράστασης, τα shares και τα καλά λόγια για την ποιότητα του φαγητού δεν άργησαν…

Σε πείσμα κάποιων, το εστιατόριο άνοιξε ξανά και θα είναι ανοιχτό όπως πάντα από το πρωί έως το βράδυ για να μάθει στο Μπέρμιγχαμ τι εστί… σουβλάκι!

 

Πηγή: newsit.gr