Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Πτώμα που βρέθηκε στον Τάμεση ενδέχεται να ανήκει στον δράστη της επίθεσης με οξύ στο ΚλάπαμΗ αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτιμά πως ένα πτώμα που βρέθηκε στον ποταμό Τάμεση της πρωτεύουσας ανήκει στον δράστη της επίθεσης με οξύ τον περασμένο μήνα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.

Η αστυνομία ξεκίνησε να αναζητεί τον Αμπντούλ Εζέντι αφότου μια γυναίκα και οι δύο κόρες της, ηλικίας 8 και 3 ετών, δέχτηκαν επίθεση στις 31 Ιανουαρίου στο Κλάπαμ του νοτίου Λονδίνου, ένα φρικτό περιστατικό, το οποίο προκάλεσε στη μητέρα τραύματα που θα αλλάξουν την υπόλοιπη ζωή της.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία νωρίτερα αυτό τον μήνα είχε ανακοινώσει ότι με βάση το οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας ο Εζέντι θεωρείτο ότι πνίγηκε στον Τάμεση, είπε τώρα ότι ένα πτώμα βρέθηκε χθες το απόγευμα να επιπλέει κοντά στο Tower Pier και περισυνελέγη από την Μονάδα Θαλάσσιας Περιπολίας.

«Με βάση τα χαρακτηριστικά ρούχα που φορούσε την ώρα της επίθεσης και με αντικείμενα που βρέθηκαν πάνω του, πιστεύουμε ότι βρήκαμε το πτώμα του Εζέντι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζον Σάβελ.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μετά μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο στα ισχυρά ρεύματα του Τάμεση, δεν είναι δυνατή οπτικώς η επίσημη ταυτοποίηση, ούτε από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Θα συνεργαστούμε με τον ιατροδικαστή με άλλους τρόπους για να ολοκληρώσουμε την επίσημη ταυτοποίηση, όπως τα οδοντιατρικά αρχεία και ο έλεγχος DNA. Αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο» πρόσθεσε ο Σάβελ.

Η υπόθεση είχε προσλάβει πολιτικές διαστάσεις στη Βρετανία επειδή ο Εζέντι είχε λάβει άσυλο παρότι είχε καταδικαστεί για σεξουαλικό αδίκημα. Το BBC μετέδωσε ότι καταγόταν από το Αφγανιστάν και είχε φθάσει στη Βρετανία το 2016.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την επίθεση, ενώ η 31χρονη μητέρα, θύμα της επίθεσης, νοσηλεύεται και η κατάστασή της είναι σταθερή.