Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Προβάδισμα για το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον



Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας στο Κοινοβούλιο για το εάν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, δημοσκόπηση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας δείχνει τα ποσοστά του Βρετανού πρωθυπουργού να ενισχύονται.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinium, το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον διατηρεί προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος. Μάλιστα τα ποσοστά των Συντηρητικών αυξήθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με μια προηγούμενη μέτρηση, πριν από οκτώ ημέρες, και ανέρχονται στο 40%, ενώ το Εργατικό Κόμμα παραμένει σταθερό στο 24%.

Το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κατέγραψε πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας, στο 15%, ενώ το κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ βρίσκεται στο 10%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 23ης και 25ης Οκτωβρίου.

Σε σχέση με την ψηφοφορία της Δευτέρας, τα περισσότερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υποδείξει ότι είτε θα απόσχουν είτε θα ψηφίσουν αρνητικά, γεγονός που σημαίνει ότι ο Τζόνσον είναι απίθανο να εξασφαλίσει τη στήριξη των δύο τρίτων των βουλευτών που χρειάζεται.