Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Προκλητικοί οι Τούρκοι: Στην Αγιά Σοφιά πάντα θα διαβάζεται το Κοράνι



Δεν σταματούν οι τουρκικές προκλήσεις, παρά το γεγονός ότι όλος ο πλανήτης έχει καταδικάσει τη χρήση της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί.

Τελευταίο χτύπημα είναι μία δήλωση, από ένα σύμμαχο του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Μουσταφά Ντεστιτζί. Ο ηγέτης του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΚΜΕ), ο οποίος μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία προχώρησε στην σύσφιξη των σχέσεων και της συνεργασίας του με τον Τούρκο πρόεδρο φαίνεται να επιθυμεί την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος.

«Η Ελλάδα αντέδρασε στο διάβασμα Κορανίου και εζανίου την νύχτα Καντίρ στο Τέμενος της Αγίας Σοφίας και προέβη σε ανακοίνωση. Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος ας ακούσει ότι η Αγία Σοφία είναι τέμενος. Με την ευλογία του Αλλάχ, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν εκ νέου οι τελετουργίες και θα διαβάζεται πάντα προσευχή».

Την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα "χτύπησαν" Τούρκοι χάκερς, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στο facebook. Η προκλητικότητά τους όμως δεν σταματά εδώ, αφού τονίζουν πως ήταν η απάντησή τους στην οργή της Ελλάδας για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά. 

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερς που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, που άφησε το εξής μήνυμα: "Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δεν προκύπτει χακάρισμα, αλλά τεχνικό πρόβλημα στην σελίδα του πρωθυπουργού που θα αποκατασταθεί

Θέλουν τζαμί στην Αθήνα

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όχι μόνο δεν κάνει βήμα πίσω παρά την παρέμβαση και των ΗΠΑ για το θέμα με δήλωση εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την Αθήνα ότι δεν σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Μάλιστα, εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν έδωσε συγχαρητήρια στον τουρκικό λαό για το Ραμαζάνι και τη Νύχτα του Καντίρ. Με μια προκλητική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εγείρει και ζήτημα ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα.