Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αγιά Σοφιά



Τουρκία: Οπαδοί του Ερντογάν πανηγυρίζουν μέσα στην Αγία Σοφία..

Εκατοντάδες οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκαν μέσα στην Αγία Σοφία και πανηγύρισαν τη νίκη του στις εκλογές της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νίκησε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας και οι οπαδοί του βγήκαν στους δρόμους στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.



Βανδαλισμοί στον Ι. Ναό Αγίας Σοφίας Κάστρου Λεβαδείας

Σπασμένα τζάμια και ζημιές στο εσωτερικό αντίκρισαν οι ενορίτες για άλλη μια φορά στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κάστρο της Λιβαδειάς, μια ημέρα μετά την προετοιμασία του Ναού για την εορτή του Αγίου Θωμά.



Χαρακόπουλος με Πρέσβη του Καζακστάν για Αγιά Σοφιά και θρησκευτικές ελευθερίες

Επικίνδυνη η αναβίωση του αναθεωρητισμού στην Ευρασία

• Αποδέχθηκε πρόσκληση για Διεθνές Forum Θρησκειών στη Νουρ Σουλτάν

 



Φθορά στην Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας

Στην Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας έχει προκληθεί σοβαρή ζημιά, γράφει σήμερα σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», τονίζοντας ότι οι φθορές προκάλεσαν αναστάτωση στις αρμόδιες Αρχές.
Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr



Κωνσταντινούπολη-Αγιά Σοφιά: Χιλιάδες μουσουλμάνοι σε προσευχή για το Ραμαζάνι, η πρώτη μετά από 88 χρόνια...

Η Αγία Σοφία, το εμβληματικό μνημείο που ο Μουσταφά Κεμάλ είχε κάνει μουσείο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεψε σε τζαμί, φιλοξένησε το βράδυ της Παρασκευής την πρώτη νυχτερινή προσευχή για το Ραμαζάνι μετά από 88 χρόνια.



Νέες προκλήσεις στην Αγιά Σοφιά: Οι φωτεινές επιγραφές στο Σύμβολο της Ορθοδοξίας

Παρά τη διεθνή κατακραυγή και καταδίκη και τις έντονες αντιδράσεις, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της με επίκεντρο την Αγιά Σοφιά.

Της Δέσποινας Σωτηρίου

Έτσι, φέτος, για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα η πρώτη νυχτερινή προσευχή Ταραουίχ στο σύμβολο της Ορθοδοξίας, με αφορμή τη έναρξη του ραμαζανιού.