Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 -
Μερική συννεφιά

27 °C

Σήμερα, 20. Σεπτεμβρίου 2019

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Μπορούμε να υποδεχθούμε μέχρι 2.000 πρόσφυγεςΜέχρι 2.000 πρόσφυγες μπορεί να υποδεχθεί η ΠΓΔΜ, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε μία πρώτη αντίδραση για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

«Η ικανότητα υποδοχής της ΠΓΔΜ ανέρχεται στο μέγιστο σε 2.000 πρόσφυγες και με τη βοήθεια της UNHCR και του Ερυθρού Σταυρού», δήλωσε ο Ιβάνοφ στις Βρυξέλλες σε δημοσιογράφους.

Η ΠΓΔΜ «μπορεί να είναι μόνον μια χώρα διέλευσης, δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων στο έδαφός της στην περίπτωση που κλείσουν οι διάδρομοι» που χαράσσουν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, διευκρίνισε ο Ιβάνοφ.

«Είμαστε συνεργάσιμοι, αλλά ως χώρα διέλευσης, όχι ως χώρα όπου οι μετανάστες θα διαμένουν μακροπρόθεσμα. Ελπίζουμε ότι τα σύνορα δεν θα κλείσουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος δήλωσε εξάλλου ότι τάσσεται υπέρ μιας αποτελεσματικής «ανταλλαγής πληροφοριών» ανάμεσα στη χώρα του και την Ελλάδα για την καλύτερη διαχείριση τηςπροσφυγικής κρίσης.