Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πολωνικό περιοδικό «έντυσε» ναζί τη Μέρκελ, τον Γιουνκέρ και τον Σουλτς!



Την έντονη αντίδραση του Γκι Φέρχοφστατ προκάλεσε πρωτοσέλιδο πολωνικού περιοδικού το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ «φόρεσε» ναζιστικές στολές στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον Ευρωπαίο Επίτροπο Γκούντερ Έτινγκερ και στον ίδιο τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του δημοφιλούς περιοδικού εμφανίζονται οι αξιωματούχοι της ΕΕ σε ρόλο... ναζί να είναι σκυμμένοι πάνω από ένα χάρτη -μια εικόνα που θυμίζει τον Χίτλερ με τους στρατηγούς του- ενώ το σχετικό δημοσίευμα κυκλοφορεί υπό τον τίτλο:

Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να ελέγξουν ξανά την Πολωνία.

Αμέσως μόλις είδε το εξώφυλλο του περιοδικού, ο Γκι Φέρχοφστατ χρησιμοποίησε τους προσωπικούς του λογαριασμού του στο Twitter προκειμένου να εκφράσει την δυσαρέσκειά του.

Ο κ. Φέρχοφστατ «ανέβασε» την φωτογραφία του επίμαχου εξώφυλλου, το οποίο και χαρακτήρισε «εξοργιστικό».

«Η ΕΕ είναι μία κοινότητα αξιών. Είναι καθήκον όλων μας να ανεβάσουμε τη φωνή μας όταν μία κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές και επιτίθεται στους δημοκρατικούς Θεσμούς», έγραψε.