Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020 -
Μερική συννεφιά

19 °C

Σήμερα, 4. Ιουνίου 2020

«Πόλη - δάσος» στην ΚίναΜια καινούρια πόλη, ικανή να φιλοξενήσει 30.000 κατοίκους, «γεννιέται» σε μια έκταση 1,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις όχθες του ποταμού Λιουτσάνγκ, στο Λιουτσόυ της κινεζικής επαρχίας Κουανγκσί, στα νότια της χώρας.

Πρόκειται για την πρώτη «πόλη - δάσος» στον κόσμο, η κατασκευή της οποίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κίνας να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να γίνει η χώρα πιο «πράσινη».


 
 

Η «πόλη - δάσος Λιουτσόυ» είναι ένα κοινό πρότζεκτ του ιταλικού αρχιτεκτονικού γραφείου SteffanoBoeri Architetti Milan και της Shanghai Tongyan Architectural and Planning Design Company.


 
 

Η πόλη θα φιλοξενήσει 40.000 δέντρα και σχεδόν ένα εκατομμύριο φυτά, με τη βλάστηση να καλύπτει κάθε κτίσμα, απορροφώντας βάσει εκτιμήσεων 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων τον χρόνο.


 
 

Επιπλέον, θα δίνει σχεδόν 900 τόνους οξυγόνου, θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα συνδέεται με ηλεκτροκίνητο τρένο με την κοντινή πόλη Λιουζού.

Η πόλη θα διαθέτει σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, γραφεία και κατοικίες, όλα καλυμμένα από φυτά σύμφωνα με το Forbes.