Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Δάσος



Σταμάτης Γαρδέλης: Έχασα την ψυχραιμία μου, αντέδρασα βίαια και είμαι αδικαιολόγητος

O Σταμάτης Γαρδέλης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha μετά την παρουσία του στο Δασαρχείο για την ένσταση αναφορικά με το σπίτι του στο Πόρτο Γερμενό που είναι χτισμένο σε δασική περιοχή.



Φωτιά στην Δράμα – Καίγεται δασική έκταση

Φωτιά ξέσπασε στο Παρανέστι, στο νομό Δράμας, το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει δασική έκταση, και έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.



Παγκόσμια ανησυχία για την καταστροφή στον Αμαζόνιο

Το σπίτι μας καίγεται. Κυριολεκτικά», έγραψε στο twitter ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συνοψίζοντας σε μερικές λέξεις την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται τις τελευταίες ημέρες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία, όπου μαίνονται πυρκαγιές σε πολλά μέτωπα.



Αγιασμός για το έντομο που αφανίζει το δάσος του Σέιχ Σου

Aγιασμό για τη διάσωση του Σέιχ Σου από το φοβερό και τρομερό έντομο που οδηγεί σε αργό θάνατο τα δέντρα τρώγοντας τον φλοιό τους αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, ως ύστατη λύση μπροστά στον αφανισμό του πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης.



Λέσβος: Αγωνία τέλος! Εντοπίστηκε το ζευγάρι Γάλλων που είχε χαθεί σε δάσος

Βρέθηκε τελικά το βράδυ και μετά από πολύωρη αναζήτηση ζευγάρι Γάλλων που είχε χαθεί από το απόγευμα χθες σε δάσος του ορεινού όγκου Καριώνας στη Γέρα της Λέσβου. Τους δύο Γάλλους βρήκαν πυροσβέστες σε μία χαράδρα.
Για τον εντοπισμό τους στήθηκε πάντως ολόκληρη επιχείρηση από αστυνομία και πυροσβεστική με την βοήθεια εθελοντών.



Μικρότερο κατα "πέντε Λονδίνα" το δάσος του Αμαζονίου

Μπορεί να αποτελεί το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του πλανήτη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει και για τις επόμενες γενιές.