Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023 -

Ποιοι καλλιτέχνες γυρνάνε την πλάτη στον Τραμπ;Δύσκολο το έργο της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ που υλοποιεί τη διαδικασία μετάβασης της εξουσίας στον μεγιστάνα, σχετικά με το καλλιτεχνικό μέρος της ορκωμοσίας του νέου Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, ο Αντρέα Μποτσέλι, η Σελίν Ντιόν και το αμερικανικό συγκρότημα Kiss απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση, ενώ ο Ελτον Τζον διέψευσε τις διαβεβαιώσεις ενός μέλους της ομάδας μετάβασης του προέδρου που είχε σπεύσει να ανακοινώσει τη συμμετοχή του.

Θετικά, ωστόσο, απάντησε οι Rockettes, ενός θιάσου χορευτριών από τη Νέα Υόρκη, γεγονός που προκάλεσε αναταραχή μέσα στην ομάδα, μιας και η Φοίβη Περλ, μία εκ των χορευτριών εξέφρασε την δυσαρέσκειά της. Μάλιστα, ανήρτησε μήνυμα στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου έγραφε πως «νιώθει άβολα και απογοητευμένη». Το μήνυμα, λίγο αργότερα, διαγράφηκε.

«Η απόφαση να χορέψω για ένα πρόσωπο που αντιπροσωπεύει όλα όσα εμείς αντιμαχόμαστε είναι φρικτή» τόνιζε στο μήνυμά της, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο BroadwayWorld, το συνδικάτο στο οποίο ανήκουν οι Rockettes, το American Guild of Variety Artists (Agva) έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις χορεύτριες για να τις επαναφέρει στην τάξη.

«Φοβάμαι πολύ ότι η συζήτηση ενός μποϊκοτάζ δεν είναι δυνατή» έγραψε ένα από τους επικεφαλής της ένωσης.

Παράλληλα, ένα από τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, προτού την ανακαλέσει στην τάξη η συνδικαλιστική ένωση που τις εκπροσωπεί.

Η ομάδα μετάβασης και ο όμιλος Madison Square Garden (MSG), στον οποίο ανήκουν τα δικαιώματα του καλλιτεχνικού θιάσου, γνωστοποίησαν σε ένα δελτίο τύπου ότι οι Radio City Rockettes θα εμφανιστούν στην τελετή ορκωμοσίας της 20ης Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Νιώθουμε τιμή που ζητήθηκε εκ νέου από τις Rockettes να εμφανιστούν στις εκδηλώσεις για την ορκωμοσία» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο όμιλος MSG.

Κάθε χρόνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αυτή η ομάδα δίνει παραστάσεις στο Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη. Εκεί οι χορεύτριες επιδεικνύουν με απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις τις ικανότητές τους, σε έναν χορό που παραπέμπει στο γαλλικό κανκάν.

Από την πλευρά του, ο όμιλος MSG εξέδωσε δελτίο τύπου, που εστάλη και στο Γαλλικό Πρακτορείο, όπου διαβεβαίωνε ότι η συμμετοχή μιας χορεύτριας σε μια εκδήλωση είναι εθελοντική.

«Δεν τους είπαμε ποτέ ότι πρέπει να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση, περιλαμβανομένης της ορκωμοσίας» υπογραμμίζει ο όμιλος, ενώ επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός αιτήσεων των χορευτριών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην τελετή της 20ης Ιανουαρίου ήδη έχει υπερβεί τον προβλεπόμενο.