Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ποιο θα είναι το μενού στο γεύμα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ;



Σε λίγα εικοσιτετράωρα ο Ντόναλντ Τραμπ θα χριστεί και επισήμως νέος πλανητάρχης. 

Όλα τα βλέμματα ηγετών του κόσμου, αλλά και απλών πολιτών, θα είναι αύριο στραμμένα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο νέος πλανητάρχης, αφού ορκιστεί και εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία, θα παρακαθίσει σε γεύμα στο Καπιτώλιο, το πρώτο του επίσημο γεύμα ως πρόεδρος της χώρας.

Σύμφωνα με την παράδοση στις ΗΠΑ, το γεύμα μετά την τελετή ορκωμοσίας του εκάστοτε νέου προέδρου το οργανώνουν οι γερουσιαστές της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για την τελετή ορκωμοσίας. Τα αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι στο πλούσιο γεύμα θα παρακαθίσουν 200 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων, μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου και εκείνοι τους οποίους ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να χρίσει υπουργούς του.

Τι θα περιλαμβάνει όμως το μενού; Το γεύμα θα ξεκινήσει με αστακό από την πολιτεία του Μέιν, η οποία φημίζεται για τα θαλασσινά της και με γαρίδες, που θα συνοδεύονται από σος σαφράν και θρυμματισμένα φιστίκια. Το δεύτερο πιάτο θα περιλαμβάνει μοσχαρίσιο φιλέτο με σος μαύρης σοκολάτας ενώ το επιδόρπιο θα είναι σουφλέ σοκολάτας και παγωτό με γεύση βανίλιας και κερασιού.

Όσο για τα κρασιά, οι 200 καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κρασιά από τα καλύτερα οινοποιεία της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με την σχετική δήλωση της οργανωτικής επιτροπής της τελετής ορκωμοσίας. Το τερψιλαρύγγιο γεύμα θα τελειώσει με δροσερή σαμπάνια Καλιφόρνιας ενώ αναμένεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πιει ούτε κρασί, ούτε σαμπάνια, αφού έχει δηλώσει ότι δεν πίνει αλκοόλ.

Ο Roy Blunt, επικεφαλής της επιτροπής, δήλωσε ότι το γεύμα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου δίνει την ευκαιρία στα μέλη των δύο κομμάτων (Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών) να έρθουν κοντά και να δείξουν στον κόσμο ότι η Αμερική είναι ενωμένη κατά την διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.