Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

γεύμα



Αναφορά Μητσοτάκη στα Γλυπτά του Παρθενώνα στο γεύμα με τον Κινέζο Πρόεδρο

Στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόποσή του στο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.



Ολοκληρώθηκε το γεύμα προς τιμήν του Σι Τζινπίνγκ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το γεύμα, που παρέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Στο γεύμα, που έλαβε χώρα σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη, συμμετείχαν υπουργοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί.

Ειδικότερα, από ελληνικής πλευράς στο γεύμα έδωσαν το «παρών» οι:



Γεύμα στην κατοχή - Τί έτρωγαν οι Έλληνες του '40

Ο καφές δυσεύρετος, τον έφτιαχναν από ρεβύθια ή βραστά κουκούτσια. Γάλα νερωμένο αμφιβόλου ποιότητας. Χυλός από καλαμποκάλευρο – η λεγόμενη μπομπότα-. Ό,τι χόρτο έβρισκαν, αλλά πόσα χόρτα για να ταίσουν μια ολόκληρη πόλη; Και ακόμα χειρότερα, κρέας από γάτες, σκύλους και άλογα μέχρι και εμετός από Γερμανούς που ξερνοβολούσαν έξω από ταβέρνες.



Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 2.000 άστεγους και άπορους δημότες της Αθήνας

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 2.000 άστεγους και άπορους δημότες του στρώνει και φέτος το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, αύριο, ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 13:00, στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).



Οι απίστευτοι κανόνες που πρέπει να ακολουθεί η βασιλική οικογένεια όταν γευματίζει

Οι βασικοί κανόνες της εθιμοτυπικής συμπεριφοράς, το λεγόμενο savoir vivre, είναι καλό να εφαρμόζονται από όλους μας, κυρίως όταν δειπνούμε έξω σε κάποιο εστιατόριο ή είμαστε καλεσμένοι σε φιλικό σπίτι.

Εάν όμως ανήκεις στη βασιλική οικογένεια, καλώς ή κακώς θα πρέπει να είσαι πιστός σε αυτούς ακόμη και όταν απολαμβάνεις το γεύμα σου μετά της οικογενείας σου.



Τι να κάνετε 30′ πριν από κάθε γεύμα για να χάσετε βάρος

Η παχυσαρκία είναι μια ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για την δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο και, δυστυχώς, η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση.