Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Πεζοναύτες της Ρωσίας, Λευκορωσίας και Σερβίας θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις για αντιμετώπιση αναταραχών



ΜΟΣΧΑ. Οι πεζοναύτες από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Σερβίας στις ασκήσεις "Σλαβική αδελφότητα - 2015" κοντά στο Νοβοροσσίσκ θα πραγματοποιήσουν κοινή ειδική επιχείρηση για την αντιμετώπιση αναταραχών σε μια υποθετική χώρα, ανέφερε στις 31 Αυγούστου στους δημοσιογράφους ο αρχηγός των πεζοναυτικών δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Βλαδίμιρ Σαμάνοφ.

Οι ασκήσεις θα γίνουν στο χώρο ασκήσεων Ραέβσκι στις 2-5 Σεπτεμβρίου. Όπως διευκρίνισε ο στρατηγός, στόχος τους θα γίνουν "προετοιμασία για εφαρμογή μιας κοινής ομάδας σε μια ειδική επιχείρηση για την αναχαίτιση και εξουδετέρωση του κέντρου προετοιμασίας παράνομων ένοπλων ομάδων ".

"Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ευρέως θα χρησιμοποιούνται επίγεια όπλα ως πρώτη φάση της ειδικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση αναταραχών και την κλιμάκωση της κατάστασης με στοιχεία του "Αντιμαϊδάν" σε μια υποθετική χώρα ", τόνισε ο Σαμάνοφ.

Σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων, είπε ο αρχηγός, τα αντικυβερνητικά στοιχεί και ένοπλες ομάδες προσπαθούν μέσω προβοκάτσιας και τρομοκρατικών ενεργειών να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση σε μια υποθετική χώρα. Για το λόγο αυτό το αρχηγείο μιας κοινής ομάδας λαμβάνει απόφαση να ετοιμάσει και να πραγματοποιήσει κοινές αντιτρομοκρατικές ενέργειες, εξήγησε ο Σαμάνοφ.

Από τη Ρωσία στις ασκήσεις θα συμμετάσχει ένα ενισχυμένο τάγμα της 7ης ορεινής ταξιαρχίας αποβίβασης και κρούσης. Τη Σερβία και τη Λευκορωσία θα εκπροσωπήσουν αναλόγως ένας ειδικός λόχος πεζοναυτών και δύο λόχοι ειδικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα οι πεζοναύτες της Σερβίας θα χρησιμοποιούν το ρωσικό εξοπλισμό και όπλα.

"Συνολικά στις ασκήσεις συμμετέχουν πάνω από 700 στρατιώτες, 20 αεροπλάνα και ελικόπτερα των Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, 100 μονάδες μηχανημάτων, μεταξύ άλλων και λευκορωσικών, διευκρίνισε ο στρατηγός. Η γενική διαχείριση των ασκήσεων θα πραγματοποιείται από τον ίδιο τον Σαμάνοφ, ενώ την άμεση διαχείριση θα αναλάβει ο αρχηγός της 7ης ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Ρομάν Μπρέους.