Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Παραδόθηκαν οι 7 που έβαλαν φωτιά σε άστεγο (βίντεο)



Οι ύποπτοι που κατηγορούνται πως έβαλαν φωτιά σε έναν άστεγο σε σταθμό του μετρό του Βερολίνου, αναγνωρίσθηκαν ως πρόσφυγες από τη Συρία και τη Λιβύη, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία. Έξι από αυτούς παραδόθηκαν στην αστυνομία, ενώ ο έβδομος συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.

“Έξι ύποπτοι παραδόθηκαν σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα την Δευτέρα, ενώ άλλος ένας συνελήφθη από μυστικούς αστυνομικούς” ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι 7 νεαροί άνδρες φέρονται να έχουν βάλει φωτιά σε άστεγο άνδρα, ο οποίος κοιμόταν σε σταθμό του μετρό στο Βερολίνο ανήμερα των Χριστουγέννων. Οι νεαροί έφυγαν από τη σκηνή του επεισοδίου, ενώ ευτυχώς ο άστεγος γλίτωσε καθώς περαστικοί από το σημείο, τον βοήθησαν σβήνοντας τη φωτιά.

 

 

Αμέσως μετά το περιστατικό η γερμανική αστυνομία, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των 7 νεαρών, ενημερώνοντας το κοινό πως η κατηγορία που τους βαραίνει είναι αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας.”Οι 7 ύποπτοι είναι μεταξύ 15 και 21 ετών” δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας του Βερολίνου. “Οι 6 έχουν γεννηθεί στη Συρία και ο 1 στη Λιβύη. Και οι 7 βρίσκονται στη χώρα με το καθεστώς του πρόσφυγα” σύμφωνα με την αστυνομία.