Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παγκόσμιος τρόμος: Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν για ένα χρόνο το μεγαλύτερο χτύπημα



Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δράσης των τζιχαντιστών που έρχονται στη δημοσιότητα, από τις έρευνες των Αρχών.

Όλους τους συνωμοτικούς κανόνες φαίνεται ότι ακολουθούσαν οι 12 τζιχαντιστές του πυρήνα που χτύπησε τη Βαρκελώνη και την Καπρίλς αφήνοντας πίσω τους 14 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες.

Σύμφωνα με συγγενή ενός εκ των τρομοκρατών εδώ και ένα χρόνο συνωμοτούσαν και σχεδίαζαν το μεγαλύτερο χτύπημα στην Ευρώπη, το οποίο τελικά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν από έναν λάθος χειρισμό στα εκρηκτικά που είχαν συγκεντρώσει.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι η ριζοσπαστικοποίηση των 12 νεαρών Μουσουλμάνων δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά ήταν αποτέλεσμα της επίμονης πλύσης εγκεφάλου από τον ιμάμη Αμπντελμπακί Ες Σάτι, τον φερόμενο ως εγκέφαλο του πυρήνα των τρομοκρατών.

«Για τουλάχιστον έναν χρόνο ο ιμάμης τους συναντούσε έξω από το τζαμί» δηλώνει ο εξάδερφος ενός εκ των τρομοκρατών. Αποκαλύπτοντας τα υποχθόνια σχέδια των τζιχαντιστών η ίδια πηγή που μίλησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais εξηγεί ότι «ήταν συχνές οι συναντήσεις τους για δύο ώρες μέσα σε ένα βαν. Όταν περνούσε, όμως, κάποιος περαστικός, τότε σταματούσαν τις συζητήσεις και έκαναν ότι δήθεν κοιτούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα».

Την ίδια συνωμοτική τακτική που θυμίζει τακτικές αντάρτικου πόλεως ακολουθούσαν και όταν τύχαινε ο ένας να συναντηθεί τυχαία με τον άλλο στο δρόμο. «Χαιρετιόντουσαν σαν να ήταν τελείως ξένοι. Ένα "σαλαμ αλέικουμ" και τέλος».

Το κομβικό σημείο της αλλαγής στάσης των τζιχαντιστών φαίνεται ότι ήταν, άγνωστο γιατί, το φετινό Ραμαζάνι. «Τότε απέβαλαν τελείως το φόβο του θανάτου. Από τότε και μετα άρχισαν να συμπεριφέρονται διαφορετικά στις μητέρες και τις οικογένειές τους. Όποτε είχαν κάποιο πρόβλημα ήταν άμεσα δίπλα τους» μια τακτική που, σύμφωνα με την El Pais είναι συνηθισμένη σε νεαρούς φανατικούς Μουσουλμάνους λίγο πριν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν μια τρομοκρατική επίθεση.,