Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Ομπάμα: Θα μείνω στην Ουάσινγκτον μέχρι να τελειώσει η κόρη μου το σχολείο



Αν και η θητεία του ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται πως θα παρατείνει τη διαμονή του στην Ουάσινγκτον για μερικά χρόνια, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το σχολείο η μικρότερη κόρη του, Σάσα.

Ερωτηθείς κατά την επίσκεψή του στο Μιλγουόκι, πού σκοπεύει να μείνει μετά τον Ιανουάριο του 2017, ο κ. Ομπάμα απάντησε ότι τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια θα ζήσει στην πρωτεύουσα, καθώς όπως εξήγησε, «είναι σκληρό να αλλάζεις πόλη στη μέση του λυκείου».

 

Για την πιθανότητα να επιστρέψει στο Σικάγο, από όπου ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του, δήλωσε… αναποφάσιστος.

Στις αρχές του 2017 η Μαλία, η μεγαλύτερη κόρη του κ. Ομπάμα, θα σπουδάζει πλέον στο πανεπιστήμιο. Η Σάσα, η οποία φοιτεί στο ιδιωτικό σχολείο Σίντγουελ Φρεντς Σκουλ, θα έχει μπροστά της άλλα δυόμισι χρόνια για να τελειώσει το λύκειο.

Ο κ. Ομπάμα έχει εκφράσει αρκετές φορές την επιθυμία του να εργαστεί με νέους που προέρχονται από μειονότητες και από υποβαθμισμένες συνοικίες, ενώ σε ό,τι αφορά το επαγγελματικό του μέλλον, υκλοφορούν επίσης φήμες ότι σχεδιάζει να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, όπου σπούδασε και ο ίδιος στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Από την πλευρά της, η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα έχει αποκλείσει την πιθανότητα να επιδιώξει μια πολιτική καριέρα, στα χνάρια της Χίλαρι Κλίντον. «Τρία πράγματα είναι σίγουρα σ' αυτή τη ζωή», αστειεύτηκε πρόσφατα ο σύζυγός της: «Ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι η Μισέλ δεν θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο».