Σάββατο 14 Μαρτίου 2026 -

Οι στρατηγικοί στόχοι που βομβάρδισαν οι ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. Βίντεο



Η Βενεζουέλα καίγεται κυριολεκτικά καθώς οι Αμερικανοί βομβάρδισαν έντεκα στρατηγικούς στόχους πριν ολοκληρώσουν την εισβολή τους στην χώρα με χερσαίες δυνάμεις και συλλάβουν (όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος Τραμπ) τον Νίκολας Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα είναι το κράτος με τα πλουσιότερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στον κόσμο.

Η πρώτη επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ήταν μαζική και υλοποιήθηκε από τα F-35:

– Η αεροπορική βάση Λα Καρλότα βομβαρδίστηκε και αχρηστεύτηκε.

– Tα ορεινά στρατόπεδα στην Κάτια Λα Μαρ βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν.

– Βομβαρδίστηκε το Ομοσπονδιακό Νομοθετικό Μέγαρο στο Καράκας.

– Βομβαρδίστηκε το Φρούριο Τιούνα (στο οποίο στεγάζονταν το υπουργείο Άμυνας και η Στρατιωτική Ακαδημία.

– Καταστράφηκε το αεροδρόμιο στο Ελ Χατίγιο.

– Βομβαρδίστηκε η βάση των F-16 στο Μπαρκισιμέτο.

– Βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε το ιδιωτικό αεροδρόμιο του Καράκας στο Χαραλάβε.

– Ενεργοποιήθηκε η άμυνα των Βενεζουελάνων στις Μιραφλόρες.

– Περιοχές του Καράκας, της Σάντα Μόνικα, του Τιούνα, του Λος Τέκες, της 23ης Ενέρο, ολόκληρου του νότιου Καράκας, έμειναν εκτός ρεύματος.

– Πραγματοποιήθηκαν σφοδρές Επιθέσεις στο κεντρικό Καράκας.

– Η στρατιωτική βάση ελικοπτέρων Ιγκερότε βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

 

 

Σημαντικό ρόλο στην αμερικανική εισβολή έπαιξαν και τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache τα οποία μετά τα πρώτα μαζικά πλήγματα των F-35 μπορούσαν να δράσουν με μεγαλύτερη ευχέρεια.

Βίντεο φέρεται να δείχνει ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-64 Apache, του αμερικανικού Στρατού, να καταστρέφει στρατιωτικό στόχο που δεν προσδιορίζεται στην Βενεζουέλα με ρουκέτες 70mm Hydra 70.