Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 -

Οφειλές 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αναδρομικούς φόρους από τη MicrosoftΗ εταιρεία οφείλει αναδρομικούς φόρους ύψους 28,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων «συν πρόστιμα και τόκους» για τα φορολογικά έτη 2004 έως 2013, σύμφωνα με μια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ο αντιπρόεδρος της Microsoft για παγκόσμιους φόρους και τελωνεία, Daniel Goff, απάντησε για τον έλεγχο με δήλωση στην οποία ανέφερε πως η εταιρεία έχει αλλάξει την εταιρική της δομή και τις πρακτικές από τα έτη που καλύπτονται από τον έλεγχο. «Τα ζητήματα που εγείρονται από την IRS σχετίζονται με το παρελθόν αλλά όχι με τις τρέχουσες πρακτικές μας», δηλώνει ο Goff, σύμφωνα με το The Verge.

Οι προτεινόμενες προσαρμογές της IRS δεν αντικατοπτρίζουν τα ποσά που κατέβαλε η εταιρεία βάσει του νόμου περί περικοπών φόρων και θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον Goff, ο οποίος ισχυρίζεται ότι αυτό θα μπορούσε να μειώσει τον τελικό φόρο που οφείλεται έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, η Microsoft ισχυρίζεται ότι η IRS διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία κατανείμει τα κέρδη διεθνώς μέσω μιας ρύθμισης τιμών μεταφοράς που ονομάζεται κατανομή κόστους. Μάλιστα η Microsoft υπογραμμίζει πως θα «αμφισβητήσει σθεναρά» τις προσαρμογές που ζητάει η IRS, τονίζοντας πως δεν αναμένει η διαφορά να επιλυθεί εντός του επόμενου έτους.