Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ο Τραμπ «ξετίναξε» τους μπουκμέικερς: 4,5 εκατ. δολάρια έχασε το Paddy Power



Δεν γνωρίζουμε αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει πράξη όσα... απειλητικά εκτόξευε κατά την προεκλογική περίοδο, προκαλώντας τον τρόμο σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τη στιγμή που κέρδιζε τις αμερικανικές εκλογές, τρομοκρατούσε στον απόλυτο βαθμό τους μπουκμέικερς, οι οποίοι έχασαν εκατομμύρια δολάρια, καθώς οι προβλέψεις τους έδιναν φαβορί τη Χίλαρι Κλίντον.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε, ήταν το ποσό που έχασε μόνο το Paddy Power, το οποίο ξεπέρασε τα 4,5 εκατ. δολάρια! «Είναι το μεγαλύτερο κάζο που έχουμε υποστεί, το μεγαλύτερο ποσό που έχουμε χάσει, από την έναρξη της εταιρείας το 1988», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρλανδικής φίρμας.

Οι επικεφαλής της εταιρείας ήταν τόσο σίγουροι για τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον, που είχαν αρχίσει να... προεξοφλούν όσους είχαν ποντάρει στη νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών, από τον Οκτώβριο. Το ποσό που μοίρασε το στοιχηματικό γραφείο αρκετές ημέρες πριν βγει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, άγγιξε το ένα εκατ. δολάρια!

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος της ιρλανδικής φίρμας, πολλοί πελάτες τους αξιοποίησαν τις υψηλές αποδόσεις που έδινε ο Τραμπ μετά την ιστορία που ξέσπασε με τα wikileaks και την έρευνα του FBI για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον.

Οι αποδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησαν με 100/1 το 2012. Τον Μάιο του 2916 έπεσαν στο 13/8 και στις 20 Οκτωβρίου, τον έδιναν 9/2, με μόλις 18% πιθανότητες να κερδίσει, την ώρα που η Χίλαρι πλήρωνε 2/11, με πιθανότητες 84,6% να πάρει το χρίσμα του νέου προέδρου. Τελικά, οι εξελίξεις εξέθεσαν τους πάντες, δημοσκόπους και μπουκμέικερς...