Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

4



Σεισμός 4,7 βαθμών 24 χλμ βόρεια της Ηγουμενίτσας

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:18 με επίκεντρο περιοχή σε απόσταση 24 χιλιομέτρων βόρεια της Ηγουμενίτσας, - 352 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας - ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.



Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής δυτικά/νοτιοδυτικά της Κάσου.



4,2 Ρίχτερ η σεισμική δόνηση που ταρακούνησε πριν λίγο την Μυτιλήνη..

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Μυτιλήνης σεισμική δόνηση έντασης 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 21.05, απόψε (29/4), Δευτέρα του Πάσχα.



Smoke on the water: Το γεγονός της 4ης Δεκέμβρη που ενέπνευσε τους Deep Purple

Εμβληματικό τραγούδι του χαρντ-ροκ, που έγραψαν οι Deep Purple τον Δεκέμβριο 1971, με διαχρονική επιτυχία και στη χώρα μας. Το πασίγνωστο ριφ (riff = σύντομη επαναλαμβανόμενη μουσική φράση) του Smoke on the Water έχει απασχολήσει και παιδέψει αμέτρητους εκκολαπτόμενος ηλεκτρικούς κιθαριστές.



Ζημιές 4 εκατ. ευρώ από τα επεισόδια στο Παρίσι

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό υπολογίζει «3-4 εκατ. ευρώ» το ύψος των ζημιών, που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων το Σάββατο.

Στο περιθώριο της διαδήλωσης των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι, μονάχα για τις καταστροφές στους υπαίθριους αστικούς χώρους, όπως δήλωσε η ίδια στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3.



Ιορδανία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στην Ιορδανία, όπου οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν άρον άρον σήμερα περισσότερους από 3.700 τουρίστες από την αρχαία πόλη της Πέτρας.