Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ο Πύργος του Άιφελ «έσβησε» σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα στο Χαλέπι



Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε πόλεις της Ευρώπης, μεγάλα μνημεία και ιστορικά κτίρια φωτίστηκαν στα χρώματα των χωρών που υπέστησαν τον απόλυτο τρόμο. Την Τετάρτη, ο Πύργος του Άιφελ, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κατασκευάσματα στον κόσμο και σήμα κατατεθέν του Παρισιού, δεν «ντύθηκε» στα χρώματα της Συρίας. Αντιθέτως, τα φώτα έσβησαν και ο πύργος σκοτείνιασε, ως ένδειξη αλληλεγγύης στα θύματα του Χαλεπιού.

Για τον ίδιο λόγο πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και συμβολικές παραστάσεις σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο. Στο Γκόθενμπεργκ της Σουηδίας, οι πολίτες πιάστηκαν χέρι-χέρι, σχηματίζοντας μία κλειστή ανθρώπινη αλυσίδα, στέλνοντας το μήνυμα.

Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες πλατείες, στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας και ιδιαίτερα του Χαλεπιού.

Στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες άτομα με πανό και μηνύματα στα αγγλικά, διαδήλωσαν εναντίον των βομβαρδισμών και της κατάστασης που επικρατεί στη μαρτυρική πόλη της Συρίας.