Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022 -

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της ΤουρκίαςΟ τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ θα είναι ο μόνος υποψήφιος για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος AKP στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή άρα και νέος πρωθυπουργός.

Το αναμενόμενο αποτέλεσμα προέκυψε από την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)

Το όνομα του Μπιναλί Γιλντιρίμ, του επικρατέστερου υποψήφιου, ακουγόταν εδώ και μέρες, με τον "Σουλτάνο" να έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις μαζί του. Όπως εκτιμούν διεθνολόγοι, ο Γιλντιρίμ είναι στην ουσία ένας εκ των «πιστών» του Ερντογάν

Ο 60χρονος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος πρόσκειται στον αρχηγό του κράτους, θα γίνει ο επόμενος ηγέτης του κόμματος στο έκτακτο συνέδριο που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Ο επικεφαλής του κόμματος γίνεται και πρωθυπουργός.

Ο Γιλντιρίμ είναι ο αρχιτέκτονας των μεγάλων έργων υποδομών που έχει εγκαινιάσει ο ισχυρός άνδρας της χώρας, ο οποίος κατηγορείται από τους αντιπάλους του για αυταρχική παρέκκλιση.