Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Ερντογάν θέλει να βάλει την Τουρκία στις χώρες BRICS



Την επιθυμία του να μπει στις χώρες της ένωσης BRICS, εξέφρασε ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη 10η ετήσια συνάντηση του οργανισμου, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού τύπου.

Ο Ερντογάν όπως μεταδίδει η Hürriyet, κάλεσε τους πέντε ηγέτες των χωρών που απαρτίζουν την ένωση BRICS να κάνουν δεκτή τη συμμετοχή της Τουρκίας.

«Αν μας δεχτείτε το όνομα της πλατφόρμας θα γίνει BRICST, δήλωσα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής Γιοχάνεσμπουργκ την Παρασκευή.

Μάλιστα, τόνισε ότι τα μέλη του μπλοκ δέχτηκαν με θέρμη την πρόταση του, και ειδικότερα η Κίνα που τάχθηκε υπέρ μιας διεύρυνσης.

 

Παρατήρησε ακόμη ότι φάνηκε να σκέφτονται την είσοδο νέων χωρών και ότι σίγουρα δεν είναι κατά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Είμαστε στους G-20 με πέντε από αυτές τις χώρες. Εύχομαι να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να μας αφήσουν να μπούμε και θα πάρουμε τη θέση μας στη BRICS », πρόσθεσε.

Η ένωση BRICS, αποτελείται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, και κάλεσε την Τουρκία στην 10η ετήσια συνάντηση ως προέδρευσα χώρα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC).