Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα ανταποδώσει στις αμερικανικές κυρώσεις



Έτοιμος να απαντήσει στις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τους πολίτες για τρίτη συνεχόμενη μέρα να πωλήσουν δολάρια και ευρώ για να στηρίξουν την τουρκική λίρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα για να απαντήσει στην κίνηση των ΗΠΑ να διπλασιάσουν τους δασμούς στις εισαγωγές μετάλλων από την Τουρκία.

Χαρακτήρισε, παράλληλα, την κατάρρευση της τουρκικής λίρας ως «συνομωσία ενάντια στην Άγκυρα», τονίζοντας ότι οι πολίτες δε θα υποχωρήσουν.

Μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στη Τραπεζούντα, ο Ερντογάν τόνισε ακόμη ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διπλασιάσει τους δασμούς στις εισαγωγές μετάλλων είναι ενάντια στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν στην πώληση δολαρίων και ευρώ για να υποστηρίξουν το εθνικό νόμισμα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν θέσει διορία στην Τουρκία μέχρι την περασμένη Τετάρτη να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, απειλώντας μάλιστα με κυρώσεις την Άγκυρα.