Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 -
Μέτριο

20 °C

Σήμερα, 21. Απριλίου 2021

Ο Ακιντζί έστειλε ευχές στον Ερντογάν αλλά όχι και συγχαρητήριαΤην ευχή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία να συμβάλει θετικά για το μέλλον της Τουρκίας, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί που έστειλε επιστολές τόσο στον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, όσο και στον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Ο Ακιντζί δεν συνεχάρη κανέναν για το αποτέλεσμα και αναφέρει στις επιστολές του ότι για τους Τουρκοκύπριους, η Τουρκία, και αυτοί που είπαν “ναι” και αυτοί που είπαν “όχι”, είναι ένα, και είναι σημαντικό για τους Τουρκοκύπριους  η Τουρκία να είναι ενιαία. “Το ότι το `ναι` και το `όχι` ήταν πολύ κοντά δείχνει ότι ο δημοκρατικός διάλογος στην πολιτική ζωή της Τουρκίας θα είναι ακόμη πιο σημαντικός από δω και πέρα”.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης καταλήγει γράφοντας ότι, όπως και στο παρελθόν έτσι κι από δω και πέρα θα συνεχίσουν να είναι σε στενή διαβούλευση με την Τουρκία για την επίλυση του Κυπριακού