Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 -

NY Times: «Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήξεραν τα πάντα για την τρομοκρατική επίθεση στην ΜόσχαΟι NY Times προχώρησαν σε μια πού σοβαρή αποκάλυψη. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν ενημέρωσαν τους Ρώσους ομολόγους τους, για τις πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει γύρω από την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στην Μόσχα, από φόβο ότι θα μπορεί να αποκαλύπτονταν οι πηγές τους και έτσι η Μόσχα θα γνώριζε πλέον τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουν πληροφορίες.

 
Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχους των ευρωπαϊκών και αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.
 

 «Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον εμπόδισαν τους Αμερικανούς αξιωματούχους να διαβιβάσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο (των τρομοκρατών) από φόβο μήπως οι ρωσικές αρχές μάθουν για τις πηγές ή τις μεθόδους πληροφοριών τους», γράφει η εφημερίδα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώτερους αξιωματούχους, Αμερικανοί πράκτορες έλαβαν αρκετά συγκεκριμένες πληροφορίες για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία έχει ήδη δηλώσει ότι τα μηνύματα από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν γενικού χαρακτήρα και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν με κανέναν τρόπο στην αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης στον Κρόκους.

Η επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα σημειώθηκε το βράδυ της 22ας Μαρτίου.

Οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν αθώους πολίτες και έβαλαν και φωτιές σε αρκετά σημεία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η στέγη.

Το βράδυ της Τετάρτης, το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων δημοσίευσε νέα λίστα με τους νεκρούς της επίθεσης, η οποία περιελάμβανε 143 ονόματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τραυματίστηκαν 182 άτομα.

Οι δράστες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου στην περιοχή Μπριάνσκ καθώς ήθελαν να διαφύγουν στην Ουκρανία.