Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Ντόναλντ Τραμπ: Ανεπιθύμητος στη Βουλή των Κοινοτήτων



Εκατομμύρια υπογραφές από κάθε γωνιά της Βρετανίας συγκεντρώθηκαν με το αίτημα να ακυρωθεί το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στο Νησί, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά τη διπλωματική αποστολή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στην Ουάσιγκτον.

Μπορεί το αίτημα τοτυ κόσμου να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, ωστόσο βρήκε ανταπόκριση στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν προτίθεται να προσκαλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο, προκειμένου να μιλήσει και να ξεδιπλώσει τις ιδέες του.

«Το να σταλεί μια σχετική πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ δεν αποτελεί δικαίωμα, αλλά τιμή, την οποία κάποιος πρέπει να κερδίσει με την αξία του», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Πριν την επιβολή της απαγόρευσης στην είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ αντιδρούσα έντονα σε μια ομιλία του προέδρου Τραμπ στην Αίθουσα του Ουεστμίνστερ. Μετά την επιβολή της απαγόρευσης της εισόδου των μεταναστών από τον πρόεδρο Τραμπ, αντιτίθεμαι ακόμη περισσότερο σε μια ομιλία του στην Αίθουσα του Ουεστμίνστερ», πρόσθεσε, εξηγώντας τους λόγους της αντίδρασής του.

Τη δήλωση του Τζον Μπέρκοου επικρότησαν βουλευτές απ' όλα τα κόμματα. Οι αντιδράσεις, ωστόσο, δεν δείχνουν ικανές να αποτρέψουν το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.