Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 -

Νάιτζελ Φάρατζ: Ο πρωτεργάτης του Brexit στηρίζει τον N.Τραμπ στις ΗΠΑ



Ο Νάιτζελ Φάρατζ, επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Reform UK και ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Brexit, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντ’ αυτού, θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο θαυμάζει και υποστηρίζει απόλυτα.

Ο Φάρατζ, γνωστός για τις εθνικιστικές, αντιμεταναστευτικές και κλιματοσκεπτικιστικές του θέσεις, έχει προσπαθήσει επτά φορές να εκλεγεί στο Γουέστμινστερ, χωρίς επιτυχία.

Ωστόσο, η δημοφιλία του παραμένει υψηλή μεταξύ του συντηρητικού ακροατηρίου, χάρη και στην εκπομπή του στο τηλεοπτικό δίκτυο GB News.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του, το Reform UK, αποσπά το 10% της πρόθεσης ψήφου, απειλώντας την κυριαρχία των Συντηρητικών σε κρίσιμες περιοχές.

Ο Φάρατζ έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει πλήρως τον πρόεδρο του κόμματος, Ρίτσαρντ Τάις, και απορρίπτει μια συμμαχία με το Συντηρητικό Κόμμα.

Παράλληλα, ο Φάρατζ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει ενεργά στην εκστρατεία του Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Μία ισχυρή Αμερική ως σύμμαχος είναι σημαντική για την ειρήνη και την ασφάλειά μας», δήλωσε, τονίζοντας την πρόθεσή του να προσφέρει βοήθεια επί τόπου στην προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Φάρατζ, γνωστός ως «Mr Brexit» από τον Τραμπ, παραμένει μια ισχυρή πολιτική φιγούρα που συνεχίζει να επηρεάζει τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, υποστηρίζοντας την επιστροφή σε πιο συντηρητικές αξίες και πολιτικές.