Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Μήνυμα Ρ.Τ.Ερντογάν προς ΗΠΑ η απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών και όχι του Α.Μπράνσον: «Εγώ κάνω κουμάντο»!



Κίνηση στρατηγικής με τελικό αποδέκτη τις ΗΠΑ και όχι την Ελλάδα, πρέπει να θεωρηθεί η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημητρίου Κούκλατζη.

Ο Τούρκος πρόεδρος με την απόφαση απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (αυτά τα περί «απόφασης δικαστηρίου» κλπ. είναι για το θεαθήναι) επί της ουσίας λέει στις ΗΠΑ και προσωπικά στον Ν.Τραμπ «απελευθερώνω όποιον θέλω εγώ και όχι όποιον μου πεις εσύ».

Κρατώντας στην φυλακή τον πάστορα Α.Μπράνσον, την «πέτρα του σκανδάλου» της αμερικανο-τουρκικής κρίσης.

Με την κίνηση αυτή, ο Ρ.Τ.Ερντογάν μείωσε κάθετα την ένταση με την Ελλάδα στην περιοχή και κατέστησε «ανενεργή» την διακοπή των ΜΟΕ από ελληνικής πλευράς που έγιναν κατόπιν αμερικανικής προτροπής.

Κανείς δεν ανέμενε μια τόσο ξαφνική και αναπάντεχη κίνηση από την πλευρά της Αγκυρας, ειδικά την επαύριο της κορύφωσης της κρίσης με τις ΗΠΑ.

Τα όσα γραφικά ακούγονται και γράφονται περί «παρέμβασης των ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου που οδήγησε στην απελευθέρωσή τους», φυσικά δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με την πραγματικότητα.

Σήμερα ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Τουρκία Τζέφρι Χόβενιερ επισκέφθηκε τον Άντριου Μπράνσον, τον ευαγγελικό πάστορα ο οποίος κρατείται ως πράκτορας της CIA που συντόνιζε πραξικοπηματίες και μιλώντας έξω από την κατοικία του Μπράνσον στην επαρχία της Σμύρνης όπου έχει τεθεί σε περιορισμό κατ΄οίκον, είπε πως η Ουάσινγκτον επιθυμεί η υπόθεση του πάστορα «καθώς και οι υποθέσεις άλλων Αμερικανών που κρατούνται άδικα, και Τούρκων πολιτών υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ να επιλυθεί δίκαια, γρήγορα και με διαφάνεια».

Και ο Ρ.Τ.Ερντογάν απελευθέρωσε... τους Ελληνες!

Οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει, όντως, από την αρχή της σύλληψής τους να απελευθερωθούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, φοβούμενοι κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής κρίσης και δεν σταμάτησαν να το ζητούν, αλλά η απόφαση να γίνει αυτό, τώρα, ήταν του εγωπαθούς Ρ.Τ.Ερντογάν και αποτελεί μήνυμα στις ΗΠΑ: Οι Ελληνες έξω, ο Αμερικανός πάστορας «μέσα». «Γιατί εγώ κάνω κουμάντο, κι όχι εσείς...».

Πηγή: Γεράσιμος Χουντάλας /Pronews.gr