Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας νέας, πέμπτης θητείας στην ΚαγκελαρίαΤην επιθυμία της να παραμείνει στο «τιμόνι» του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεκδίκησης και μιας νέας, πέμπτης θητείας στην Καγκελαρία.

Με αφορμή την πρόσφατη κρίση στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και το τακτικό συνέδριο του CDU, η Μέρκελ διαμήνυσε ότι σκοπεύει να είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του κόμματός της.

«Δεν έχω κουραστεί από τη θέση» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σε ό,τι αφορά τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, υπενθύμισε ότι κάθε φορά ανακοινώνει την απόφασή της, προς το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου.

«Δεν βρισκόμαστε τώρα ούτε καν στα μισά της κοινοβουλευτικής περιόδου και, αν σκεφτείτε πότε είχα κάνει τις άλλες φορές την δήλωσή μου σχετικά με την υποψηφιότητά μου, θα δείτε ότι σίγουρα δεν έχουμε φτάσει ακόμη σ' αυτό το σημείο» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Δεν παρέλειψε να διευκρινίσει, πάντως, ότι για την ίδια, η θέση του Καγκελάριου πηγαίνει μαζί μ’ αυτήν του αρχηγού του κόμματος.

Στο μεταξύ, η Μέρκελ απέρριψε «κατηγορηματικά» κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ενώ εν όψει των τοπικών εκλογών στην Βαυαρία, στις 14 Οκτωβρίου, ευχήθηκε το καλύτερο για το «αδελφό» κόμμα των Χριστιανο-κοινωνιστών (CSU).