
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα πως «η παράδοση των πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία, θα μπορούσε να έχει άσχημη κατάληξη για όλους. Και πρώτα και κύρια για τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ».
«Ο N.Τραμπ είπε ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος δεν επιλύσει την ουκρανική σύγκρουση, θα «τελειώσει άσχημα γι’ αυτόν». Με λίγα λόγια, απείλησε εκατοστή φορά. Η παράδοση αυτών των πυραύλων θα μπορούσε να έχει άσχημη κατάληξη για όλους, ειδικά για τον Τραμπ», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Έχει ειπωθεί εκατό φορές ότι είναι αδύνατο να διακρίνει κανείς έναν πυρηνικό πύραυλο «Tomahawk» από έναν συμβατικό εν πτήσει. Δεν θα εκτοξευθούν από το Κίεβο, αλλά από τις ΗΠΑ – δηλαδή, τον Τραμπ. Πώς θα απαντήσει η Ρωσία;», πρόσθεσε.
«Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι αυτή είναι μια ακόμη κενή απειλή που προκαλείται από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι. Ακριβώς όπως η απειλή αποστολής πυρηνικών υποβρυχίων στις ρωσικές ακτές. Ξέρετε ήδη πώς πάει», επεσήμανε ο Ν.Μεντβέντεφ.