Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μέι Γιούνκερ - Δεν έχουμε ακόμα τελική συμφωνία για το Brexit



Η Τερέζα Μέι και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν κατάφεραν να «κλείσουν» την τελική συμφωνία για το Brexit, στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσαν πρόοδο, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ, αλλά δεν έφτασαν σε τελική συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ενωση.

Η συνάντησή τους διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα. Η Μέι θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες το Σάββατο, για να νέο γύρο συζητήσεων με τον Γιούνκερ. «Θα επιστρέψω στις Βρυξέλλες για περισσότερες συναντήσεις, μεταξύ των οποίων ξανά με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα καταλήξουμε σε αυτή τη διαδικασία με τρόπο που είναι προς το συμφέρον όλων», δήλωσε η Μέι στο BBC. «Υπάρχουν περαιτέρω ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν», συμπλήρωσε.

Ομως, η Ανγκελα Μέρκελ έχει στείλει... τελεσίγραφο στις δύο πλευρές να τελειώνουν πριν από την Κυριακή. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε στις Βρυξέλλες το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είναι έτοιμη η συμφωνία πριν από τη Σύνοδο της Κυριακής. Διαφορετικά, η Μέρκελ δεν θα πάει στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών για το Brexit.