Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 -

Μάχη σώμα με σώμα Τούρκων στρατιωτών με τζιχαντιστές - 14 νεκροί στην αλ ΜπαμπΣυνολικά 14 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 33 τραυματίστηκαν σε μάχες με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) κοντά στην βόρεια πόλη της Συρίας αλ Μπαμπ, ενώ οι απώλειες του ΙΚ ανήλθαν σε 138 μαχητές, ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία πολιορκούν επί εβδομάδες την πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Ήδη περίπου 20 Τούρκοι στρατιώτες ακόμη είχαν σκοτωθεί στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που εξαπέλυσε περίπου πριν από τέσσερις μήνες ο τουρκικός στρατός για να απωθήσει τους τζιχαντιστές του ΙΚ και μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής από την περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την αλ Μπαμπ με το Χαλέπι και πως αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας κατέστρεψαν 48 στόχους του ΙΚ, σκοτώνοντας 15 τζιχαντιστές.