Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το Κρεμλίνο υπόσχεται τα αντιμέτρα στην τοποθέτηση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας



Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να τοποθετήσει στο έδαφός της τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ οξύνει την ένταση στην Ευρώπη, παραβιάζει το στρατηγικό ισοζύγιο και θα ζητήσει από τη Ρωσία να λάβει μέτρα για την προστασία της εθνικής της ασφαλείας. Τη δήλωση αυτή έκανε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Βεβαίως είναι άλλο ένα βήμα, δυστυχώς, πολύ σοβαρό, προς την όξυνση της ένταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
"Δυστυχώς σε περίπτωση της υλοποίησης αυτού του βήματος, μπορούμε να πούμε ότι με πεποίθηση βαδίζουν στην υλοποίηση του βήματος τούτου, κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην παραβίαση στρατηγικών ισοζυγίων στην Ευρώπη και, για το λόγο αυτό βεβαίως η Ρωσία θα λάβει σχετικά αντιμέτρα για να αποκαταστήσει την ισότητα ", τόνισε ο Πεσκόφ.
"Δεν είναι το βήμα προς της ενίσχυση της σταθερότητας, προς την αύξηση της εμπιστοσύνης και την ενίσχυση της ασφαλείας στην Ευρώπη ", διαπίστωσε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου δεν διευκρίνισε τα συγκεκριμένα βήματα της Μόσχας.
"Είναι τα βήματα τα οποία θα ζητηθούν για να εξασφαλίσουμε την εθνική ασφάλεια στη Ρωσία και να αποκαταστήσουμε το στρατηγικό ισοζύγιο ", είπε.