Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε στον Έλτον Τζον


Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου - Γιατί ο Βρετανός τραγουδοποιός ζήτησε να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
 
Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, διέψευσε τον Βρετανό τραγουδιστή Έλτον Τζον, ο οποίος με ανάρτησή του στο Instagram, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος του τηλεφώνησε για να συναντηθούν.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη εβδομάδα και ενώ, ο 68χρονος Έλτον Τζον βρισκόταν στο Κίεβο, μετά από μια «επιτυχημένη« συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Ποροσένκο, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ουκρανία, ο Έλτον Τζον έδωσε συνέντευξη στο BBC και εξέφρασε την επιθυμία να έχει μια ανάλογη συνάντηση και με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Ο δημοφιλής Βρετανός τραγουδιστής είχε αναφέρει ότι θα ήθελε να πιει ένα φλιτζάνι τσάι με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας και να προσπαθήσει να του αλλάξει γνώμη για τους ομοφυλόφιλους, ενώ, παράλληλα, χαρακτήρισε την πολιτική της Μόσχας για τους ομοφυλόφιλους «γελοία» και στηλίτευσε το Κρεμλίνο για την ποινικοποίηση της «γκέι προπαγάνδας».

Την Τρίτη ο Έλτον Τζον ευχαρίστησε, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά του και του τηλεφώνησε ο ίδιος προσωπικά προκειμένου να προγραμματίσουν μια συνάντηση στο προσεχές μέλλον...

Όμως, αμέσως μετά την σχετική ανάρτηση του Έλτον Τζον, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, με σχετική ανακοίνωση, διαψεύδει τον Βρετανό τραγουδιστή και ξεκαθαρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί του. Ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι ο τραγουδιστής είναι πιθανό να έπεσε θύμα φάρσας ή κάποιοι χάκαραν τον λογαριασμό του στο Instagram. Όποια και αν είναι η αλήθεια, φαίνεται ότι ο Πούτιν δεν διατίθεται να διαπραγματευθεί ή να αλλάξει την επιθετική πολιτική του για τους ομοφυλόφιλους για το χατήρι του Έλτον Τζον, ο οποίος «θα αναμένει για πολύ ακόμα στο ακουστικό του»...