Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Το Κίεβο απαγόρευσε 38 βιβλία Ρώσων συγγραφέων



ΜΟΣΧΑ. Η κρατική επιτροπή της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της Ουκρανίας καθόρισε τη λίστα "αντιουκρανικών" βιβλίων Ρώσων συγγραφέων που απαγορεύονται προς εισαγωγή στο έδαφος της χώρας.

Στη λίστα βρέθηκαν 38 βιβλία Ρώσων συγγραφέων, μεταξύ άλλων το "Ουκρανία, Χάος και επανάσταση – όπλο του δολαρίου " του Νικολάι Στάρικοφ, το "Ευρωασιατική νίκη της Ρωσίας " του Αλεξάνδρ Ντούγκιν, "Ψυχρός ανατολικός άνεμος της ρωσικής άνοιξης " του Ανδρέι Φούρσοφ, το "Κίεβο - caput " του Εντουάρντ Λιμόνοφ, το "Ντονμπάς – προπέτασμα καπνού του Πούτιν;" του Σεργκέι Ντορένκο, το "καταστροφή. Από τον αμερικανικό πόλεμο στον παγκόσμιο πόλεμο " του Σεργκέι Γκλάζιεφ, το "Ευρωμαϊντάν. Ποιος κατέστρεψε την Ουκρανία; " του Λεβ Βερσσίνιν, το "Ομαδικές παραβάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της αστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, 2013-2014" του Αλεξάνδρ Ντιούκοφ.

Η απαγόρευση εισαγωγής στην Ουκρανία βιβλίων, γραμμένων από μια σειρά Ρώσων συγγραφέων, καλείται να συγκαλύψει από τους πολίτες την αλήθεια για το πραξικόπημα σε αυτή τη χώρα και για το ρόλο των ΗΠΑ σε αυτό.

Τέτοια άποψη εξέφρασε στο πρακτορείο TASS ο συγγραφέας Νικολάι Στάρικοφ, το βιβλίο του οποίου "Ουκρανία, Χάος και επανάσταση – όπλο του δολαρίου " βρέθηκε στη λίστα των απαγορευμένων προς εισαγωγή στην Ουκρανία βιβλίων.

Ο Στάρικοφ τόνισε ότι το βιβλίο του δεν περιέχει όσα η Κρατική Επιτροπή τηλεόρασης και ραδιοφώνου της Ουκρανίας ονόμασε ως βάση για την απαγόρευσή του βιβλίου - "ούτε μίσος προς την ανθρωπότητα, ούτε σεπαρατισμό, ούτε όσα αναφέρονται από τις ουκρανικές αρχές ". Η πραγματική αιτία της απαγόρευσης της εισαγωγής του βιβλίου στην Ουκρανία, κατά τη γνώμη του συγγραφέα, είναι η θέληση των αρχών να συγκαλύψουν την αλήθεια για τα γεγονότα στη χώρα.

Ο πρώτος αναπληρωτής της Επιτροπής της Κρατικής Ντούμας σε θέματα πολιτισμού Ελένα Ντραπέκο θεωρεί άχρηστη η απαγόρευση του Κιέβου να εισάγονται στην Ουκρανία βιβλία Ρώσων συγγραφέων σε συνθήκες της λειτουργίας του Διαδικτύου.

"Συνεχίζεται ο πόλεμος στο πληροφοριακό πεδίο, οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν να απομονώνονται. Αυτά τα βιβλία δεν είναι κατά της Ουκρανίας, είναι κατά της ουκρανικής ηγεσίας. Να που υπερασπίζεται η ηγεσία ", είπε η Ντραπέκο, σχολιάζοντας την απόφαση της Κρατικής Επιτροπής της Ουκρανίας.

Η βουλευτής επίσης υπογράμμισε ότι "είναι απολύτως άχρηστο μέτρο σε συνθήκες της λειτουργίας του διαδικτύου μέσω του οποίου μπορεί κανείς να κατεβάσει οποιαδήποτε βιβλία χωρίς να περάνει από τα σύνορα τόνους χαρτί ". "Συνεχίζουν τη γραμμή τους προς απομόνωση, μετά θα αρχίσουν την κατάσχεσή βιβλίων από τις βιβλιοθήκες και να τα καίνε, όπως ο Χίτλερ στην αρχή της διακυβέρνησής του ", τόνισε η Ντραπέκο.